Μενού
Get In Touch

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/05/2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη  24 Μαϊου 2022 θα διεξαχθεί στο χώρο της Λουτρόπολης των Λουτρών Λουτρακίου του Δήμου Αλμωπίας, άσκηση ετοιμότητας, ευρείας κλίμακας, προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, ¨λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς¨ με την κωδική ονομασία «Αλμωπία 2022» με ώρα έναρξης την 10η πρωϊνή.

Για την διεξαγωγή της άσκησης θα  διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων ΠΡΟΣ  τη Λουτρόπολη,από τη διασταύρωση της Όρμας, καθ΄όλη τη διάρκεια διεξαγωγής αυτής. Πιο συγκεκριμένα από τις 10:00 έως τις 11:00.

Η άσκηση έχει ως σκοπό να δοκιμάσει τα όρια δυνατοτήτων όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες. Παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα σε όλους όσους συμμετέχουν να εκπαιδευτούν και να δοκιμαστούν στις απαιτήσεις της περίστασης. Ακόμη θα καταδείξει τον υψηλό βαθμό οργάνωσης της κάθε υπηρεσίας και την σημαντικότητα της συνεργασίας των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

Παρακαλούνται οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής να συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή της άσκησης, παραμένοντας ψύχραιμοι.

 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης δήλωσε:

«Βασική προτεραιότητα μας είναι η αντιμετώπιση κάθε απειλής, γι΄αυτό κρίνεται αναγκαία η σημασία της πρόληψης αλλά και της ετοιμότητας από πλευράς της Πολιτικής Προστασίας. Εμείς ως δημοτική αρχή, με προγραμματισμένες παρεμβάσεις μας στο χώρο της Λουτρόπολης προσπαθούμε τόσο να αποτρέψουμε τέτοιες καταστάσεις όσο και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την ενδεχόμενη αντιμετώπιση τους.»

Σχετικά άρθρα